Contactgegevens

Verlengde Zuiderloswal 13
1216 BW Hilversum

Telefoon

035 - 624 45 05

06 - 51 58 51 85

E-mailadres

info@hydrotec-int.nl

Mechanische afdichtingen

Mechanische afdichtingen zijn een essentieel onderdeel van vele industriële processen. Ze zijn niet alleen belangrijk voor sanitaire pompen, maar ook voor een breed scala aan andere toepassingen.

Kwaliteit en Service

Ons bedrijf levert hoogwaardige afdichtingsoplossingen voor industriële pompen. We bieden OEM-afdichtingen voor gerenommeerde merken, waaronder Flygt, ABS, Hidrostal en vele anderen. Onze focus ligt op kwaliteit, snelle levertijden en gunstige prijzen. Daarnaast verzorgen we montage en revisie van afdichtingen.

Seal cassette
Ombouw mechanical seal 140mm

Cartridge Seals: efficiënt en betrouwbaar

Een specifiek type mechanische afdichting dat steeds meer wordt toegepast, is het cartridge seal. Deze afdichtingen bieden enkele belangrijke voordelen:

  1. Eenvoudige Installatie: Cartridge seals zijn voorgeassembleerd en klaar voor gebruik. Ze worden als één geheel in de pomp geplaatst, waardoor installatie en onderhoud efficiënter verlopen.

  2. Betrouwbaarheid: Cartridge seals minimaliseren het risico op lekkages en falen. De gestandaardiseerde constructie zorgt voor consistente prestaties en afdichtingskwaliteit.

  3. Onderhoudsgemak: Bij revisie of vervanging hoeft alleen de cartridge te worden vervangen, zonder dat de hele afdichting gedemonteerd hoeft te worden. Dit bespaart tijd en vermindert stilstand.

  4. Toepassingsgebied: Cartridge seals zijn geschikt voor diverse toepassingen, waaronder centrifugaalpompen, verdringerpompen en mixers. Ze worden vaak gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie, chemische processen en waterbehandeling.

Vervangende Afdichtingen

Naast cartridge seals bieden we een breed scala aan vervangende afdichtingen voor pompen en mixers in verschillende industrieën. Of het nu gaat om milieu en afvalwater, voedingsmiddelen of procesindustrie, onze oplossingen zijn geschikt voor vrijwel elke toepassing. We streven naar korte levertijden om uw bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Mechanical seals
Seals

Speciale Afdichtingen

Voor specifieke merken waarvoor speciale afdichtingen zijn ontwikkeld, bieden wij uitstekende alternatieven. Denk hierbij aan merken zoals ITT Flygt, Hidrostal en sanitaire pompen van APV, Alfa Laval en Fristam.